Jagodina podelila bebama po 1.200 €

U Skupštini Jagodine su roditelji 86 beba rođenih tokom oktobra i novembra dobili po 1.200 € na osnovu odluke o finansijskoj pomoći koja važi do kraja godine.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.11.2012.

14:34

Default images

Predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma je na svečanosti povodom dodele pomoći rekao da će grad nastaviti da se bori protiv bele kuge, a u narednom periodu će biti odlučeno kakva će se pomoć deliti sledeće godine.

"Nastavićemo da dajemo nezaposlenim trudnicama i porodiljama po 12.000 dinara mesečno. Videćemo koliko ćemo novca davati sledeće godine kada se rodi dete", kazao je Marković.

On je rekao da borba protiv bele kuge nije samo davanje jednokratne novčane pomoći, već i to što se cena boravka dece u vrtićima u Jagodini nije menjala od 2004. godine i u proseku je 16 evra.
"Borba protiv bele kuge je i besplatan autobuski prevoz za djake. Na polasku u prvi razred djak dobije 8.000 dinara. Borba protiv bele kuge je i besplatan odlazak djaka na more i to radimo već sedam godina i nećemo prekidati", kazao je Marković.

On je najavio otvaranje dve italijanske fabrike u kojima će veliki broj Jagodinaca dobiti posao.

"Mi se nadamo da će za tri godine u ovom gradu svi koji žele da rade imati posao i da ne dolaze poslednjeg petka u mesecu u Skupštinu grada po socijalnu pomoć već da žive od plate koju zaradjuju", kazao je Marković.

Marković je podsetio da je doneta odluka da u narednoj godini nezaposleni roditelji sa troje dece dobiju posao. Posao neće moći da dobiju u javnim preduzećima već u nekoj od fabrika koje će biti otvorene.

Do sada su roditelji 338 beba dobili pomoć po 1.200 evra, odnosno 122.000 dinara, što je iznos izračunat po srednjem kursu evra od oktobra prošle godine kada je odluka doneta.

Pravo na finansijsku pomoć imaju roditelji čija se deca rode od 1. juna do 31. decembra 2012. godine, a koji na teritoriji Jagodine imaju prebivalište najmanje dve godine. Odluka je doneta radi povećanja nataliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: