"Sa Rusima pravimo oklopna vozila"

Ministar odbrane Aleksandar Vučić razgovarao sa potpredsednikom Vlade Rusije zaduženim razgovarao o unapredjenju vojno-ekonomske saradnje

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.11.2012.

15:45

Default images

Pregovarački timovi dve zemlje predstaviće javnosti 1. februara 2013. godine analizu mogućnosti za njeno unapređenje.

Vučić je istakao da Srbija u Velikoj Plani gradi fabriku, koja će biti gotova do kraja godine i koja će proizvoditi borbena oklopna vozila.

"Ta vozila izvoziće se u Keniju i Bangladeš. Radi se na tome da Rusija proizvodi šasiju i karoseriju a mi sve ostalo za ta vozila. Do juna 2013. zapošljavaće 130 zaposlenih", izjavio je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji s ruskim vicepremijerom.

U delegaciji sa Rogozinom nalaze se direktori fabrika Mig-Suhoj, Rosoboroneksport i drugi Vučić je novinarima rekao da će ruskoj delegaciji danas biti prikazano šta sve Srbija može da ponudi u smislu vojno-ekonomske i vojno-odbrambene saradnje.

"Oformili smo timove i u našem timu učestvuju predstavnici kompletne namenske industrije i svih državnih organa koji imaju nešto da ponude. Cilj nam je da razmenjujemo robu, da kupujemo, zajednički proizvodimo i prodajemo na trećem tržištu", izjavio je Vučić.

On je dodao da će 1. februara timovi dveju država izaći sa kompletnom analizom kako da se unapredi saradnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: