Bugarin: Projekti sa Azerbejdžanom

Sporazum Srbije i Azerbejdžana o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji predstavlja dobru osnovu za unapređenje investicija u kapitalne infrastrukturne.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 28.11.2012.

13:48

Default images

Predsednik PKS Miloš Bugarin je kao moguće naveo projekte saobraćaja, poljoprivrede, prehrambene, hemijske i farmaceutske industrije, kao i informacionih tehnologija.

Na Drugom zasedanju Međuvladine komisije za trgovinu i saradnju Srbije i Azerbejdžana, 26. i 27. novembra u Bakuu, Bugarin je pozvao investitore Azerbejdžana u Srbiju i rekao da je PKS sastavila spisak predloga za investicije.

U saopštenju se dodaje da je Bugarin kazao da Srbija ima mrežu bilateralnih i multilateralnih pogodnosti, preferencija i sporazuma sa najznačajnijim tržitima Evrope, Carinske unije Rusije, Belorusije i Kazahstana, SAD, u regionu CEFTA i EFTA zemalja, kao i sa Turskom, značajnim privrednim partnerom Azerbejdžana.

"Investirajući u proizvodnju u Srbiji, dobijate mogućnost preferencijalnog, bescarinskog izvoza proizvoda na ova tržišta", naglasio je predsednik PKS.

Bugarin je, kako se dodaje, ukazao i na značaj formiranja konzorcijuma srpskih i azerbejdžanskih gradjevinskih firmi radi poslova u dve zemlje i u zemljama Kaspijskog regiona.

Na Poslovnom forumu su učestvovali predstavnici tridesetak kompanija iz Srbije iz oblasti gradjevinarstva, industrije gradjevinskog materijala, poljoprivrede, prehrambene, farmaceutske i vojne industrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: