NIS: U 2013. investicije 50 mlrd.

NIS u 2013. godini planira očuvanje sadašnjeg obima investicija i ulaganje u razvoj poslovanja od najmanje 50 milijardi dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.11.2012.

13:17

Default images

Kako je najavljeno je na sednici Odbora direktora NIS-a u Novom Sadu, značajan deo investicija biće usmeren na projekte razvoja maloprodajne mreže i istraživanje nafte i gasa, predvidjeno je planom poslovanja NIS-a za 2013. godinu, koji uključuje povećanje svih proizvodnih pokazatelja i suštinsko povećanje korporativnog investicionog programa.

Cilj NIS-a u 2013. je razvoj resursne baze i njeno povećanje za 10 odsto u odnosu na ovu godinu, navedeno je u saopštenju te kompanije.
NIS planira da sledeće godine poveća obim prerade nafte u rafinerijama za 40 odsto u odnosu 2012. godinu, na 3,4 miliona tona.

Osim toga NIS će od sledeće godine, zahvaljujući modernizaciji Rafinerije nafte u Pančevu, obezbediti rast proizvodnje motornih goriva, čiji je kvalitet u skladu sa evro 5 standardima.
Poslovni plan NIS za 2013. godinu predviđa i značajno povećanje prodaje na tržištu Srbije. Očekuje se da će ozbiljan stimulativni uticaj na prodaju imati nastavak realizacije programa modernizacije maloprodajne mreže i povećanje efikasnosti marketinške politike kompanije.
Pored razvoja prodaje na domaćem tržištu naftnih derivata, poslovni plan NIS za 2013. godinu predvidja aktivno povećanje obima prodaje na tržištima susednih zemalja - Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine.
NIS planira da na kraju 2013. godine na tržištima ovih zemalja ima najmanje 100 aktivnih benzinskih stanica.

"Finansijski i proizvodni rezutati rada NIS za prvih devet meseci 2012, kao i ambiciozni, ali realni planovi kompanije za sledeću godinu, omogućavaju nam da ozbiljno računamo na ostvarivanje ciljeva koji su postavljeni u strategiji razvoja kompanije na Balkanu," rekao je predsednik Odbora direktora NIS-a Vadim Jakovljev.
Važno je da u 2013. NIS počne da radi sa novim kvalitetom, povećanim rezervama ugljovodonika, modernizovanom preradom i regionalnom maloprodajnom mrežom koja se dinamično razvija, dodao je Jakovljev.
Odbor direktora NIS je na sednici koja je održana juče u Novom Sadu osim poslovnog plana kompanije za 2013. usvojio je i finansijski izveštaj za devet meseci 2012. godine, kao i izveštaj kompanije za treći kvartal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: