Dozvoljeno da Štampa preuzme Futuru

Komisija za zaštitu konkurencije dozvolila je kompaniji "Štampa sistem" da preuzme poslovni sistem "Futura plus", koji takođe ima lanac kioska po Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2012.

15:15

Default images

"Štampa sistem" članica je poslovnog sistema "Centroproizvod" koji je u februaru 2011. godine od nemačke medijske grupacije VAC kupio lanac kioska u Srbiji Štampa sistem, da bi početkom 2012. godine otkupila potraživanja od pojedinih stečajnih poverilaca Future plus.

Štampa se zatim obratila Komisiji za zaštitu konkurencije koja je utvrdila da nema nedozvoljene koncentracije u lancu kioska u Srbiji i dozvolila preuzimanje poslova Future.

"Štampa sistema" saopštava da u će u ovim teškim i kriznim vremenima, najveći uspeh ove transakcije biti očuvanje više od 4.000 radnih mesta.

Navodi da su grupisanjem "Štampa sistema" i "Future plus" stvoreni uslovi za stabilizaciju, restruktuiranje i razvoj ove kompanije.

"Kako smo zatekli obe firme u veoma lošem finansijskom stanju, morali smo da investiramo značajna finansijska sredstva u novi poslovni sistem", navedeno je u saopštenju.

"Futura plus" je u stečaju, a pre toga je bila u vlasništvu biznismena Stanka Subotića."Štampa sistem" je takođe imala brojne probleme i bila je pred stečajem, pa je trebalo pokriti gubitak koji je u obe kompanije u 2011. godini bio čak 13 miliona evra, a u 2012. je premašio pet miliona evra.

Generalni direktor "Štampa sistema" Milan Petrović naglasio je da je pozitivna odluka Komisije veoma značajna ne samo za tu kompaniju, nego i za brojne poslovne partnere čije je poslovanje bilo narušeno lošim rezultatima u prethodnom periodu.

"Sada možemo da nastavimo sa realizacijom planova, što je jako važno, jer su obe kompanije od posebnog društvenog i državnog značaja, kako zbog velikog broja zaposlenih i delatnosti koja je podložna razvoju sive ekonomije, tako i zbog činjenice da se bavi prodajom štampanih medija", kazao je Petrović.

Budućom integracijom kompanija "Štampa sistem" i "Futura plus" formiraće se poslovni sistem, jedno od pet najvećih domaćih preduzeća po broju zaposlenih, saopštavaju iz ove kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: