Šta sa preduzećima posle juna 2014.

Preduzeća u restrukturiranju biće ponuđena tržištu kroz neki od postupaka privatizacije i neće nestati polovinom 2014. godine.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 24.11.2012.

11:32

Default images

"Ova preduzeća neće nestati polovinom 2014. godine, već će im se skinuti zaštita od poverilaca", rekao je državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Ljubiša Milosavljević.

Izmenama Zakona o privatizaciji, koje je usvojila Vlada Srbije, rok za restrukturiranje preduzeća ograničen je, inače, do 30. juna 2014. godine.
Milosavljević je precizirao da će, u narednih godinu i po dana, preduzeća u restrukturiranju biti ponudjena na tržištu, u nekom od oblika privatizacije, koji će se realizovati kroz pripremljen program reorganizacije, prodaju imovine ili stečaj.
On je objasnio da će preduzeća koja ne nadju kupca "realizovati svoju privatizaciju kroz neki drugi postupak, pre svega prodaju imovine u stečaju."
Milosavljević je podsetio da je u ovom trenutku 171 preduzeće u restrukturiranju.
Ta preduzeća zapošljavaju više od 50.000 radnika i imala su, prema rečima državnog sekretara, direktne i indirektne subvencije, a neredovno plaćaju poreze, doprinose, gas, struju...
Preduzeća u restrukturiranju generišu ukupan gubitak od približno 700 miliona evra, kazao je Milosavljević.
Govoreći o dugovima preduzeća u restrukturiranju, Milosavljević je rekao da će takvi dugovi biti namireni iz efekata prodaje imovine ili u postupku sprovodjenja stečaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: