Đilas predstavio metro u Istanbulu

Gradonačelnik Dragan Đlas i gradski menadžer Aleksandar Bijelić predstavili su na Biznis forumu za Jugoistočnu Evropu u Istanbulu projekat beogradskog metroa.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 23.11.2012.

15:11

Default images

Renomirane svetske kompanije pokazale su veliko interesovanje za uključivanje u njega.

Kako je danas saopšteno iz Gradske uprave, posebno interesovanje za uključivanje u taj projekat pokazale su dve kompanije koje trenutno grade metroe u Istanbulu i u Aziji.

Delegacija Beograda prezentovala je i velike infrastrukturne projekte iz oblasti saobraćaja koji su realizovani u Beogradu poslednjih godina, među kojima su izgradnja Mosta na Adi, mosta u Obrenovcu i mosta Zemun-Borča, koji se trenutno gradi, kao i kompletna rekonstrukcija Bulevara kralja Aleksandra i izgradnju obilaznice oko Beograda.
Đilas i Bijelić su u prethodna tri dana na Biznis forumu najavili i nove projekte važne za razvoj Beograda u godinama koje dolaze, kao što je izgradnju nove autobuske stanice na Novom Beogradu i formiranje industrijskih zona koje će poslužiti za dolazak direktnih stranih investicija.
Đilas je, kako je saopšteno, naglasio da je prehrambena industrija jedan od prioriteta razvoja Beograda i da se prvenstveno oslanja na veliki potencijal PKB "Beograd" koji je prešao u ruke grada i posle više godina posluje pozitivno.

Gradonačelnik je podsetio da je samo u 2012. godini u nove farme, sistem za navodnjavanje i mehanizaciju u PKB "Beograd" uloženo 15 miliona evra.
U organizaciji Biznis foruma učestvovali su, između ostalih, Evropska banka za obnovu i razvoj, Evropska investiciona banka, Međunarodna finansijska korporacija koja je deo Svetske banke, razvojni program UNDP…
Tema jednog od najznačajnijih međunarodnih skupova u ovoj godini bili su regionalni infrastrukturni i razvojni projekti.
Konferenciji su, osim predstavnika Beograda, prisustvovali i ministarka za regionalni razvoj Bugarske Lilijana Pavlova, zamenik ministra energetike i prirodnih resursa Turske Hasan Murat Merkan, izvršni direktor EBRD za Centralnu i Jugoistočnu Evropu Žan-Mark Peteršmit, predsednik Banke za crnomorsku trgovinu i saradnju Andrej Kondakov i mnogi drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: