Kreditna linija EIB-a i Erste banke

Evropska investicona banka EIB i Erste Banka a.d., potpisale su ugovor o kreditnoj liniji od 50 miliona evra, za finansiranje privrednih aktivnosti u Srbiji

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.11.2012.

13:02

Default images

A pre svega za finansiranje malih i srednjih preduzeća, saopšteno je iz te banke.

Kredite mogu koristiti i velika preduzeća koja imaju do 3.000 zaposlenih, a u manjoj meri, ti krediti mogu da budu iskorišćeni i za finansiranje projekata lokalnih samouprava.

Reč je o dugoročnim investicionim kreditima, a kamatne stope će biti za najmanje pola procentnog poena niže, u odnosu na standardne nivoe, za tu vrstu kreditiranja klijenata.

"Erste Banka se uz ova sredstva EIB-a pridružuje naporima za pokretanje novog investicionog ciklusa u Srbiji. Očekujemo da će svih 50 miliona evra biti plasirano klijentima do sredine naredne godine", izjavio je predsednik Izvršnog odbora "Erste Banke" Slavko Carić.

On je pozvao mala i srednja preduzeća, koja imaju investicione projekte da iskoriste ovu priliku za povoljno finansiranje.

Ovo je druga po redu kreditna linija Erste Banke u saradnji sa EIB-om. Prethodna je bila 2010. godine u visini od 25 miliona evra. Ove godine, zaključno sa trećim kvartalom, "Erste Banka" je povećala portfolio kredita, odobrenih pravnim licima za 28,1 odsto, u odnosu na kraj prethodne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: