Krkobabić sa MMF-om o disciplini

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić razgovarao je danas s predstavnicima misije MMF -a.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.11.2012.

13:42

Default images

Obostrano je konstatovana neophodnost stroge i dosledne fiskalne discipline, kao i sveobuhvatnih strukturnih reformi, čime bi se doprinelo oporavku i jačanju javnih finansija.

Krkobabić je primio članove delegacije MMF-a koju predvodi Zuzana Murgasova, u okviru tehničkih pregovora koji se vode s tom medjunarodnom organizacijom, saopštio je Kabinet potpredsednika vlade.
Murgasova je izrazila posebnu zainteresovanost za najavljeni Zakon o socijalnom preduzetništvu koji bi otvorio prostor za nova radna mesta. Razgovaralo se i o mogućim pravcima reforme radnog zakonodavstva, tržišta rada, socijalnog dijaloga, kao i reprezentativnosti socijalnih partnera. Takođe, vodjen je dijalog i o mogućim budućim potezima u sistemu penzijsko-invalidskog osiguranja.

Krkobabić je izrazio je spremnost za nastavak razgovora s MMF-om, kao i otvorenost ministarstva, na čijem je čelu, za dalji nastavak razgovora kako sa ovom, tako i sa drugim relevantnim medjunarodnim organizacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: