Hoće više novca za eksproprijaciju

Meštani takovskog sela Ručići ne dozvoljavaju da se vrši obeležavanje na deonici od Ljiga do Preljine, dok se ne reše svi imovinsko-pravni odnosi.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.11.2012.

10:36

Default images

Oni su nezadovoljni cenom od sto dinara po kvadratnom metru, jer je zemljište istog kvaliteta u susednom selu Boljkovci plaćano od 150 dinara naviše. Zbog toga niko iz Rudića neće da potpiše ugovor, već pišu peticije na razne adrese.

Kako je za agenciju Beta rekao član Saveta mesne zajednice RajkoTodorović naknada za ekspropisano zemljište treba da bude svugde ista, kada je u pitanju kategrija parcela.

Todorović je naveo da je "skuplja flaša piva u kafani", nego naknada za zemljište i da je 17 meštana potpisalo peticiju koja je upućena svim strukturama lokalne samouprave, preduzeću Koridori Srbije i Ministarstvu finansija.

"Imamo slučaj da se dve parcele istog kvaliteta graniče, a jedna je plaćena 50 odsto skuplje zato što se nalazi u drugom selu, što je neviđena nepravda. Svim silama branićemo našu zemlju jer se pojedincima izuzima i dva hektarta", ističe Todorović.

Nečelnica Opštinske uprave u Gornjem Milanovcu Gorica Petrović, koja je uključena u ove poslove, kaže da cenu ekspropisanog zemljišta utvrdjuje Republička uprava javnih prihoda.

Ona je rekla da se naknada za ovo zemljište ne isplaćuje iz opštinskog budžeta, te da opštinske službe imaju tehničku funkciju. Prema njenoj oceni, nezadovoljni meštani moraju dobiti adekvatne odgovore zbog čega se tako postupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: