Fudlend uložio 3,5 mil. € u pogon

Kompanija Fudlend otvorila je u fabrici za preradu voća i povrća u selu Igroš, kod Brusa, novi pogon za preradu voća i povrća u koji je uložila 3,5 miliona €.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.11.2012.

17:56

Default images

Tom investicijom, godišnji kapacitet prerade voća i povrća u fabrici povećaće se sa 2.8000 tona na 6.100 tona.

Direktor Fudlenda Vaso Lekić rekao je novinarima da će ta kompanija ostati posvećena proizvodnji zdrave hrane i da će zadržati tradiciju pripreme proizvoda domaće radinosti, i najavio da je u planu širenje kapaciteta godišnje prerade na 10.000 tona.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić kazao je na otvaranju da će Vlada Srbije podržati sve izvozne kompanije koje se bave proizvodnjom kako bi se smanjio trgovinski deficit.

"Umesto da proizvodimo gotove proizvode, mi smo izvozili sirovine. Ova fabrika je pravi primer kako da se smanji spoljnotrgovinski deficit i primer kako da povećamo konkuretnost", kazao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, 40 odsto ukupnog izvoza Srbije čine žitarice, voće i povrće, odnosno, sirovine i poluproizvodi.

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović izjavila je da uspesi koje postiže kompanija Fudlend potvrdjuju najavu privrednog rasta i smanjenje budžetskog deficita.

Ona je naglasila da je politika Vlade Srbije da se protiv krize bori investicijama, konkurentnim proizvodima i zapošljavanjima.

Fudlend plasira proizvode na više od 25 tržišta u svetu, a kako su kazali u toj kompaniji, većina voća i povrća se nabavlja iz podkopaoničkog regiona i obližnjih krajeva Vlasine i Golije, kako bi se pokrenula proizvodnja sirovina u nerazvijenim područjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: