Podrška novom cenovniku za taksi

Odluka o najnižoj ekonomskoj ceni taksi prevoza ima za cilj ukidanje nelojalne konkurencije, kaže pomoćnik direktora Direkcije za javni prevoz Aleksandar Đukić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2012.

15:38

Default images

Prema njegovim rečima, udruženja se uglavnom pridržavaju ove odluke koju je potpisao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Đukić je rekao da je odluka o poskupljenju od 19 odsto doneta je na zahtev auto taksi prevoznika, jer je poslednje poskupljenje bilo pre skoro dve godine.

U međuvremenu je, kaže, došlo do određenih poremećaja, gorivo je poskupelo skoro 100 odsto i porastao je kurs evra prema dinaru.

Beogradska taksi udruženja, međutim, različoto ocenjuju poskupljenje i dok je za jedne ono opravdano, drugi strahuju da će mušterija biti manje.
Taksi udruženja podržavaju uvođenje jednistvenog cenovnika, ali i među njima ima različitih mišljenja u pogledu davanja popusta za vožnje po telefonskom pozivu, što je ranije bila uobičajena praksa.

U udruženjima tvrde da je gradska uprava donela uredbu prema kojo oni nemaju pravo da odlučuju o davanju popusta. Ipak, postoje i oni koji kažu da je dobro da je utvrđena jedinstvena cena taksi prevoza, ali da "privatnici" sada mogu da odlučuju da li će tu cenu umanjiti za vožnje na telefonski poziv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: