Ruskim parama kreće jedan kolosek

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je da kreće realizacija projekata za železnicu iz ruskog kredita ukupne vrednosti 800 miliona dolara.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2012.

10:22

Default images

To se odnosi na izgradnju drugog koloseka pruge Beograd–Pančevo koja bi, po ministrovim rečima, trebalo da počne za oko mesec i po, i to će biti prvi projekat čija će realizacija početi iz ruskog kredita.

Ruskim parama još će se finansirati modernizacija pruge Beograd–Bar, zatim šest deonica pruge na Koridoru 10 u dužini od 110 kilometara, izgradnja pruge Valjevo–Loznica, a planirana je i nabavka deset do 20 novih ruskih dizel motornih vozova.

Uz ruski kredit od 800 miliona dolara i Srbija će učestvovati s dodatnim novcem u projektima koji se odnose na železnicu, a biće angažovana domaća preduzeća u kooperaciji s ruskim kompanijama. Međutim, to nisu jedine pare koje će se utrošiti u železnicu.

"Železnice Srbije" i Evropska banka za obnovu i razvoj potpisali su početkom godine ugovor o zajmu vrednom 95 miliona evra, koji će biti upotrebljen za modernizaciju pruge Beograd–Rakovica–Resnik i za remont i modernizaciju ukupno 131 kilometra pruge na železničkom Koridoru 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: