Vršac:Stiže osam novih aviona Cesna

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) kupila je osam aviona tipa Cesna za Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 04.11.2012.

15:17

Default images

Avioni bi uskoro trebalo da stignu iz Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je direktor SMATSA Nikola Stankov.

Ugovor o nabavci aviona Cesna potpisan je u avgustu ove godine sa istoimenom kompanijom iz Vičite u SAD, tako da će sa već postojećih 12 aviona u eskadrili škole za obuku pilota u Vršcu biti ukupno 20 vazduhoplova, rekao je direktor Stankov.

Odgovarajući na pitanje odakle je finansirana nabavka tih aviona, Stankov je objasnio da je SMATSA pobedila na međunarodnom tenderu za školovanje 49 pilota iz Alžira i taj aranžman će Kontroli leta doneti 2,2 miliona evra, a kupovina osam letilica Cesna koštao je oko 2,1 milion evra.

"Tako da je SMATSA iz sopstvenih izvora uspela, pravom akcijom, u pravom trenutku da nabavi novu flotu, a uz iskusne pilote i uz infrastrukturu koju posedujemo, bićemo jedna od jačih škola za pilote, ne samo u regionu, nego u ovom delu Evrope", zaključio je Stankov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: