Senić: Država se povlači iz biznisa

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vlajko Senić kaže da je cilj države povlačenje iz biznisa u naredom periodu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.11.2012.

12:54

Default images

''Nama nije cilj da država ima sve veće i veće učešće u regulisanju, dozvolama, birokratiji i da se na taj način svojim angažovanjem ističe'', istakao je Senić na predstavljanju USAID ankete 1.000 preduzeća za 2012 godinu.

Senić je naglasio da je cilj vlade da ''u nekom narednom, kratkom periodu'' dodje do trenutka da stvari u Srbiji funkcionišu kako u velikoj meri funkcionišu u Evropi i SAD, a to je da uloga države u biznisu bude neviljdiva.
On je podsetio da Vlada Srbije već preduzima korake za poboljšanje poslovnog ambijenta - modernizacija i reforma poreske administracije, ubrzavanje i pojednostavljivanje procedura za izdavanja gradjevinskih dozvola i onih vezanih za zemljište.
Senić je rekao da je za poslovanje i podizanje konkurentnosti preduzeća u Srbiji važno i donošnje novog budžeta za 2013. godnu i radikalna fiskalna konsolidacija, kao i izmene zakona o Narodnoj banci Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: