Srpski ministri slabe štediše

Premijer Ivica Dačić i još pet ministara jedini od 19 članova Vlade Srbije koji trenutno imaju ušteđevinu u banci.

Srbija

Izvor: Kurir

Četvrtak, 01.11.2012.

12:15

Default images

Ako ministri u srpskoj vladi budu štedeli narodne pare kao što štede svoje, crno nam se piše. Naime, od 19 članova Vlade samo šestoro njih ima štednju u domaćim i stranim bankama. Jedino što uliva neku nadu da će o svakom dinaru iz budžeta dobro da se vodi računa jeste podatak da je među tih šest štediša i premijer Ivica Dačić, piše Kurir.

Da li zbog bogatog životnog iskustva ili nečeg drugog, tek značaj štednje shvatio je i potpredsednik Vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić.

Od ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića, koji prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije takođe ima štednju, i moglo se očekivati da zna sa parama. Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović takođe štedi u banci.

"Štednju u evrima imam od pre pet godina, kada je moj suprug prodao kuću", kratko je objasnila Verica Kalanović.

Banci veruje i ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović. Ministarka omladine i sporta Alisa Marić našla se među štedišama, čime je pokazala da i sportisti odlično znaju da čuvaju pare.

Za razliku od ministara u Vladi, direktori javnih preduzeća i te kako znaju da štede. Od rukovodilaca velikih javnih preduzeća samo Milan Krkobabić, direktor PTT, Slobodan

Gavrilović, direktor „Službenog glasnika“, i Boban Kovačević, direktor „Parking servisa“, nemaju štednju u banci, dok svi ostali koje smo proveravali poseduju štedni konto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: