Građani da očekuju skuplji šećer?

Šećer u Srbiji je jeftini nego u zemljama Evropske unije i građani mogu očekivati da će cena tog proizvoda u narednom periodu biti kao u EU,kaže Miodrag Kostić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 31.10.2012.

17:03

Default images

Danas je šećer jedini proizvod koji se u EU prodaje skuplje nego u Srbiji, rekao je vlasnik MK grupe posle debate "Reindustrijalizacija Srbije", ali je izbegao da direktno odgovori na pitanje novinara o poskupljenju.

Cena kilograma šećera u maloprodaji iznosi oko 95 dinara, a snabdevanje tržišta tim proizvodom je stabilizovano nakon intevencije iz Robnih rezervi, kojoj je sredinom septembra prethodila nestašica u trgovinama širom Srbije.

Takođe, zbog najave proizvođača da će smanjiti cene, Vlada Srbije je odustala od ukidanja carina na uvoz šećera.

Kompanija Sunoko najavila je početkom oktobra da će tržištu ponuditi šećer po cenama nižim od onih sa kojima je Direkcija za robne rezerve intervenisala na tržištu, navodeći da će time doprineti da se one snize i stabilizuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: