Hleb sava po ceni od 42 dinara

Pančevačka pekara saopštila je da je vodećim srpskim trgovinskim lancima ponudila veknu hleba „sava" od brašna T-500 po maloprodajnoj ceni od 42 dinara.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2012.

15:37

Default images

To je za 6,5 dinara manje od cene zagarantovane Uredbom Vlade Srbije.

Za sada je ovu ponudu prihvatio lanac prodavnica "Idea", pa će se jeftiniji hleb prodavati u vodećim marketima ovog hrvatskog sistema na teritoriji Beograda i Južnog Banata, u Smederevu, Vršcu...

Osim u "Idei", jeftiniji hleb, po ceni od 42 dinara, prema nekim najavama, očekuje se i u radnjama "Merkatora".
Direktor pekare Pančevo Biljana Jović istakla je da je taj proizvodjač potpuno u mogućnosti da po nižoj ceni odgovori na potrebe velikih trgovinskih lanaca.

"Naglašavam da nas neprestano pozivaju manji marketi, ali, verujem da bi veća korist za gradjane bila da se hleb po nižoj ceni nadje u drugim velikim trgovinskim sistemima", istakla je Jović.
Vlada Srbije odlučila je krajem septembra da maloprodajna cena vekne od brašna T -500 može iznositi do 48,5 dinara, iako su proizvodjači tražili da ta cena bude 54 dinara.
Radi obezbedjivanja redovnog snabdevanja i zaštite tržišta, Vlada je usvojila Uredbu prema kojoj su proizvodjači hleba obavezni da proizvedu i stave u promet hleb od brašna T-500 u količini od najmanje 40 odsto dnevne proizvodnje hleba.
Trgovci su takodje obavezni da u strukturi dnevne nabavke svih vrsta hleba imaju najmanje 40 odsto hleba od tog tipa brašna, a za nepoštovanje ove uredbe predvidjene su kazne i do dva miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: