Ispunjena očekivanja investitora

Vlada Srbije u prvih sto dana rada dala je vrlo značajan i pozitivan signal investitorima.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.10.2012.

11:16

Default images

Dačićeve poruke pozitivne za investitore

Kako je izjavila izvršna direktorka Saveta stranih investitora Ana Firtel jedino se kroz dijalog i aktivnu razmenu mišljenja može stvoriti bolje i predvidivije poslovno okruženje,

Poruke premijera Ivice Dačića da će se vlada fokusirati na ekonomski oporavak, nastavak evropskih integracija i sistemske reforme, od velikog su značaja za strane investitore i uopšte za poslovnu zajednicu, kazala je ona.

"Prvo očekivanje Saveta stranih investitora je ispunjeno. Očekivali smo početak dijaloga sa Vladom Srbije i do toga je došlo. Veoma smo zadovoljni dogadjajem koji smo nedavno imali kada smo promovisali 'Belu knjigu' za ovu godinu i zaista osećali konstruktivan dijalog o načinima unapredjenja poslovne klime", naglasila je Firtel.
Ona je dodala da je Savet počeo i dijalog sa ministarstvima iz oblasti finansija, ekonomije, energetike, trgovine kao i sa Narodnom bankom Srbije, što je, kako je rekla, izuzetno značajno.
Situaciju u kojoj se Srbija nalazi prilično je kompleksna i nije realno očekivati, da država u sto dana može da izadje na kraj i da nadje rešenje za sve složene probleme navela je Firtel.

"Ono što očekujemo od države, jeste da se pozabavi sistemskim rešenjima da napravi poslovno okruženje koje će biti jasnije, predvidljivije, i stabilnije", poručila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: