Agrarni budžet je u stvari smanjen

Bivša ministarka poljoprivrede Srbije Ivana Dulić-Marković izjavila je da je agrarni budžet "realno" 3 % ukupnog budžeta, a ne 4, kako tvrde predstavnici vlade.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 26.10.2012.

13:44

Default images

"Realno, taj budžet je tri odsto, jer je moja pretpostavka da će 10 milijardi biti prihodi Ministarstva. Ako oni istraju na tvrdnjama da je agrarni budžet četiri odsto, onda ih treba podsetiti da je prošle godine po toj računici budžet bio pet odsto", kazala je Dulić Markovićeva.

Prema njenim rečima, onda bi trebalo navesti da je agrarni budžet u stvari smanjen za jedan odsto.

Poljoprivredni budžet za 2013. godinu iznosiće oko četiri odsto ukupnog državnog budžeta, a prvi put nakon šest godina biće uvedena i bespovratna sredstva za investicije u agrar, izjavio je juče ministar finansija i ekonomije Mlađan Dinkić.

Dinkić je kazao da budžet Ministarstva poljoprivrede neće biti smanjen i da će sredstva biti na nivou iz ove godine, kada su izdvajanja bila za 60 do 70 odsto veća nego 2011. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: