Vojvodini 6 mlrd. dinara manje

Prema predlogu rebalansa budžeta Vojvodine ukupan iznos sredstava biće 67,6 milijardi dinara što je manje za 6,14 milijardi.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2012.

19:44

Default images

Kako je izmedju ostalog navedeno u obrazloženju tog predloga, koji je objavljen na Internet stranici Pokrajinskog sekretarijata za finansije, kao rezultat uskladjivanja sa iznosom obezbedjenim Zakonom o budžetu Srbije visina transfera iz republičkog budžeta smanjena je za 6,48 milijardi dinara.

Najviše su umanjeni namenski kapitalni transferi i to za 6,05 milijardi, nenamenski transferi za jedinice lokalne samouprave u Vojvodini manji su za 1,19 milijardi dok su ostala planirana transferna sredstva iz republičkog budžeta manja za 97,5 miliona dinara.

Istovremeno, kako je navedeno u predlogu, povećana su transferna sredstva planirana za rashode zaposlenih u obrazovanju na teritoriji pokrajine za 854 miliona dinara.

Predlog rebalansa pokrajinskog budžeta Vlada Vojvodine utvrdila je, kako je ranije saopšteno, u skladu sa rebalansom republičkog budžeta, izmenama Zakona o budžetskom sistemu i izmenama Odluke o pokrajinskoj upravi, koja je na prethodnoj sednici Skupštine Vojvodine uskladjena sa odlukama

Ustavnog suda o nadležnostima pokrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: