Podrška lokalnim samoupravama

Program podrške opštinama IPA 2007 u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova, je u prethodne tri godine pružio podršku u planiranju kapitalnih investicija.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2012.

12:46

Default images

Takođe i u izdavanju municipalnih obveznica 20 lokalnih samouprava.

Konferencija "Sledeći korak za opštine - Planiranje kapitalnih investicija i municiplane obveznice" se održava kao deo Programa podrške opštinama IPA 2007 "Dobra uprava, planiranje i pružanje usluga“ koji finansira Evropska unija a čija je vrednost 23 miliona evra.

Na konferenciji će biti predstavljeni i priručnici “Planiranje kapitalnih investicija”, poslednja verzija „Softvera za Finansijsko planiranje CAT 3.0“ i „Smernice za izdavanje municiplanih obveznica” (ažurirane sa poslednjim zakonskim izmenama).

Priručnici i smernice trebalo bi da obezbede gradovima i opštinama metode i znanje za samostalnu realizaciju procesa planiranja kapitalnih investicija i izdavanja municipalnih obveznica i bez pomoći eksternih stručnjaka.

Program podrške opštinama IPA 2007 „Dobra uprava, planiranje i pružanje usluga“ finansira Evropska unija, a realizuje ga konzorcijum koji vodi GIZ International Services.

Projekat je započeo u januaru 2010. godine i završava se u januaru 2013. godine. Navedeni projekat je isporučio tehničku pomoći u više od 100 gradova i opština u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: