Šta su Dinkić i Vučić nudili šeiku?

Da li je delegacija Srbije, šeiku u Abu Dabiju ponudila 25.000 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini za obećanja o nekim budućim investicijama?

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2012.

11:37

Default images

Ovo pitanje je Liga socijaldemokrata Vojvodine postavila delegaciji u kojoj su bili ministar finansija Mlađan Dinkić i potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Predsednica poslaničkog kluba LSV Aleksandra Jerkov pitala je da li u Srbiji postoji dogovorna ekonomija i da li je, obzirom na ono što je dogovorio Dinkić, mimo znanja Skupštine promenjen Zakon o poljoprivrednom zemljištu.

Više je nego očigledno da Dinkić ne može bez tendera da ustupa to zemljište samo zato jer je on tako odlučio. Nakon Naftagasa i poljoprivrednog zemljišta da li možemo očekivati da Dinkić u nekim narednim dogovorima pokloni, recimo, Petrovaradinsku tvrđavu", navela je Jerkov.

Poslanica LSV je istakla da je dosadašnje iskustvo pokazalo da je Vojvodina najviše osetila posledice dogovorne ekonomije koju sprovodi centralna vlast i da će najveću štetu od poslednje ponude poljoprivrednog zemljišta trpeti srpski poljoprivrednici.

Podsetimo da je juče Udruženja poljoprivrednika oštro kritikovalo Dinkića što je dogovorio da bez tendera poljoprivredno zemljišta ustupi šeiku Muhamedu.

Na kritike Udruženja poljoprivrednika podjednako oštro je odgovorilo Dinkićevo Ministranstvo finansija i poljoprivrede.

Ministarstvo je poljoprivrednike upitalo zašto bi nekome smetalo da najveća agro-industrijska korporacija iz Abu Dabija, jedne od najbogatijih zemalja na svetu, koja uspešno radi na svim kontinentima, uključujući i zemlje EU, napravi moderna poljoprivredna gazdinstva od naših prežaduženih i propalih kombinata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: