Ne ulažemo u agrarno osiguranje

U odnosu na druge zemlje u Evropi, Srbija znatno zaostaje po ulaganju u poljoprivredno osiguranje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.10.2012.

15:32

Default images

Međutim, u resornom ministarstvu smatraju da postoji prostor za proširenje postojeće ponude.

"Bićemo u intenzivnim razgovorima sa predstavnicima osiguravajućih društava kako da kreiraju svoje usluge da one budu pristupačne na poljoprivrednom tržištu Srbije i po najpovoljnijim cenama", naveo je u izjavi Tanjugu državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Senad Mahmutović.

On je naglasio da osiguravajuća društva u Srbiji imaju relativno široku paletu usluga, koja pružaju poljoprivrednicima mogućnost da se zaštite od mogućih rizika i finansijske štete.

Međutim, kako je dodao, samo mali procenat poljoprivrednih gazdinstava se odlučuje za njihove usluge, zbog čega je potrebno podići svest poljoprivrednih proizvođača, edukovati ih i upoznati sa svim prednostima osiguranja.

Govoreći o stimulativnim merama Vlade Srbije u oblasti podrške tržištu osiguranja u poljoprivredi, Mahmutović je istakao da je procenat premije osiguranja od 40 odsto, koji se regresira u Srbiji, jedan od najvećih u Evropi.

"Najveći pomak načinjen je po pitanju životnog osiguranja, čije učešće i ukupne premije rastu. To je tendencija koja nije u ovom trenutku zabeležena u drugim zemljama u Evropi," istakao je predsednik Društva osiguravača Vlada Manić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: