I Ministarstvo o PDV-u za struju

Radi razjašnjenja nedoumica u vezi sa obračunom PDV-a za utrošenu struju za septembar oglasilo se i Ministarstvo finansija i privrede.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.10.2012.

15:52

Default images

Kako je ponovoljeno u slučaju kada je struja očitavana u oktobru primenjuje se opšta stopa PDV od 20 odsto jer se promet smatra izvršenim danom očitavanja stanja struje.

Kako je saopšteno, prema Zakonu o PDV-u, u slučaju kada se za promet usluga izdaju periodični računi kao u slučaju telekomunikacionih usluga, promet usluga smatra se izvršenim poslednjeg dana perioda za koji se izdaje račun.

To znači ako je poslednji dan perioda za koji se izdaje periodični račun za telekomunikacione usluge 30. septembar, na taj promet primenjuje se opšta stopa PDV-a od 18 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: