"Rusi mogu da pokrenu Železaru"

Ruska firma zainteresovana za Železaru Smederevo, jedna je od najvećih u Rusiji i mislim da je u stanju da pokrene to preduzeće, izjavio je Jovan Krkobabić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.10.2012.

12:21

Default images

"Kompanija sa kojom se sada radi jedna je od najvećih u Rusiji i mislim da će se sa njom posao i završiti", naveo je Krkobabić za Tanjug.

On je ukazao da se za "Železaru" interesovalo nekoliko kompanija - dve iz Rusije, jedna iz Ukrajine, kao i neke zapadne.

Potpredsednik vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike napomenuo je da lično ne učestvuje u razgovorima sa ruskom kompanijom i da zbog toga ne može da govori o pojedinostima - dokle se stiglo u pregovorima.

"Međutim, koliko sam obavešten ta kompanija daje najbolje ponude i mislim da je prema svojoj snazi, s obzirom na njen godišnju bruto proizvod, u stanju da pokrene Železaru i da taj posao bude uspešan i koristan za zemlju", naglasio je Krkobabić.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče u Vranju da je jedna ozbiljna ruska kompanija zainteresovana za strateško paratnerstvo sa "Železarom Smederevo".

Kako je rekao, predstavnici vlade već su razgovarali sa tom kompanijom i razgovori će biti nastavjeni danas.

Ministarstvo finansija i privrede objavilo je javni poziv za izbor strateškog partnera za Privredno društvo za proizvodnju i preradu čelika "Železara Smederevo" za obezbeđenje kontinuiteta poslovanja i daljeg razvoja tog preduzeća.

I Ministarstvo finansija i privrede očekuje, u najkraćem roku, ponude mogućih strateških partnera za "Železaru Smederevo" i nada se uspehu novog tendera za to preduzeće, izjavio je danas državni sekretar Aleksandar Ljubić. "Očekujemo da u najkraćem roku prikupimo ponude, jednu ili više, i da ćemo otpočeti razgovore sa potencijalnim strateškim partnerima. Naš prvenstveni cilj je budućnost rada železare", rekao je Ljubić.

Ljubić, koji u Ministarstvu finansija i privrede obavlja funkciju državnog serektara za ekonomiju, je takodje ukazao da ne može detaljnije da govori dok tender, koji je juče raspisan, ne bude i okončan, ali je istakao da su u medjuvremenu, posle propalog prethodnog tendera, vodjeni razgovori i da je interesenata za železaru bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: