Sve manje prehrambenih proizvoda

Proizvodnja prehrambenih proizvoda u Srbiji je za sedam meseci 2012. godine zabeležila pad od 6,9 odsto u odnosu na isti period lane.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 30.09.2012.

12:28

Default images

Kako pokazuju podaci PKS, rast je zabeležen kod prerade i konzervisanja ribe, ljuskara i mekušaca za 39 odsto, proizvodnje mlečnih proizvoda za 15,4 odsto i biljnih i životinjskih ulja i masti za 5,5 odsto.

Pad od 1,3 odsto je evidentiran kod proizvodnje, obrade i konzervisanja mesa, kao i kod prerade i konzervisanja voća i povrća.
Proizvodnja mlinskih proizvoda i skroba smanjena je za 5,8 odsto, pekarskih proizvoda i testenina za 11 odsto i ostalih prehrambenih proizvoda za 36,9 odsto, navela je PKS, pozivajući se na zvanične statističke podatke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: