Dinkić: Bogataši, javite se

Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je da će od oktobra građani sa visokim prihodima biti pozvani da prijave svu svoju imovinu.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 28.09.2012.

11:29

Default images

Prema njegovim rečima, tako će se videti da li uredno plaćaju porez. A od Nove godine će početi provera tih prihoda.

Dinkić je rekao da će građani sa visokim primanjima biti u obavezi da prijave depozite u bankama i drugu pokretnu i nepokretnu imovinu, a da će kasnijom proverom biti utvrđeno da li postoje "crni izvori prihoda" koje treba oporezovati.

Dinkić je rekao da će se tako videti ko ima velike vile i imanja koje treba oporezovati u slučaju da to već nije urađeno.

Kako je naveo, Ministarstvo će odrediti visinu primanja iznad koje će grajani morati da prijave svoju imovinu.

"To neće biti obaveza građana sa skromnim primanjima, već samo onih koji imaju veći prihod, veću imovinu. Odredićemo cenzus i tako ćemo videti ko je uredan platiša. Potrebno je videti da li postoje crni izvori prihoda i ako postoje to na adekvatan način oporezovati",rekao je Dinkić i naveo da je cilj Ministarstva da se uvede red u tu oblast.

Odgovarajući na pitanje poslanika o najvećim poreskim dužnicima, Dinkić je rekao da se imena najvećih dužnika objavljuju i da je trenutno najveći dužnik jedna fantomska kompanija koja je u stečaju, a koja se bavila prometom naftnih derivata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: