"Preti bankrot lokalnih budžeta"

Ukidanjem naknada za naplatu firmarina, gradskog građevinskog zemljišta i zaštitu životne sredine budžet surduličke opštine biće manji za blizu 40 procenata

Srbija

Izvor: Danas

Četvrtak, 27.09.2012.

23:44

Default images

Još teže posledice se očekuju u Pčinjskom okrugu koji je najnerazvijeniji u čitavoj Srbiji - upozorio je u izjavi za Danas, Novica Tončev, predsednik nerazvijene opštine Surdulica i član predsedništva SPS.

On precizira da će na osnovu „Dinkićevih mera“, samo budžet surduličke opštine biti uskraćen za više od 180 miliona dinara. Tončev navodi da su samo na ime prihoda od potencijalnih mogućih zagađenja kompanija poput Knaufa i Koka-kole u oblasti ekologije oni na godišnjem nivou dobijali u lokalnoj samoupravi više od trideset miliona dinara.

"O pogubnim posledicama ovakve destrukcije koju sprovodi Mlađan Dinkić, upozoravao sam i samog premijera Dačića, i niko nije hteo da nas sasluša. Na ovaj način dolazimo u situaciju da ne možemo da sačuvamo elementarne uslove za život, ne samo u našoj već i u opštinama Pčinjskog okruga od kojih je najteža situacija u Vladičinom Hanu i Trgovištu" - navodi rezignirano Tončev, zahtevajući da i Stalna konferencija gradova i opština oštro reaguje.

On je najavio da će nastaviti da traži da "Vlada Srbije preispita mere kojima se uvodi centralizacija i svođenje države na „beogradski pašaluk“, a u odnosu na druge delove zemlje“. Po Tončevu, na ovaj način opštine na jugu Srbije u skorije vreme neće biti mogućnosti za bilo kakvo privlačenje stranih investitora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: