"Zabrana izvozabila neophodna"

Ministar poljoprivrede Goran Kneževic kaže da je zabrana izvoza suncokreta, soje i šećerne repe bila potrebna da bi se obezbedila bolja snadbevenost tržišta.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

17:08

Default images

Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, on je reka da je vlada prilikom donošenja te privremene zabrane prvenstveno vodila računa o interesima gradjana, a ne tajkuna, kako su pisali pojedini mediji.

"Vlada Srbije ne vodi računa o interesima nekih pojedinaca i grupa, već isključivo gradjana", rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, osnovni razlog za zabranu izvoza, koja će trajati do 31. decembra, bio je slabiji rod suncokreta, soje i šećerne repe zbog velike suše.

Rod šećerne repe je za 30 odsto manji, a soje i suncokreta za po 20 odsto i smatrali smo da će zabrana izvoza dovesti do većeg iskorišćenja preradjivačkih kapaciteta i boljeg snadbevanja tržišta, rekao je Knežević.

On je tako odgovorio na pitanje poslanice Lige socijaldemokrata Vojvodine Olene Papuge, umesto ministra trgovine Srbije Rasima Ljaića kojem je pitanje bilo postavljeno, jer je njegov ministarstvo donelo uredbu o zabrani izvoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: