Rusi u Železaru ulažu 100 mil.evra?

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je razgovarao sa predstavnicima jedne velike ruske kompanije zainteresovane da kupi Železaru Smederevo.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.09.2012.

15:45

Default images

Prema njegovim rečima, dogovor je veoma blizu, a ta firma planira da uloži više od 100 miliona evra u pokretanje proizvodnje, ali da još nije sasvim izvesno da će do tog aranžmana doći.

Dačić je izrazio očekivanje da će pitanje Železare biti rešeno do kraja godine i da će država naći dobrog partnera za tu kompaniju.

On je istakao da je država zainteresovana da zadrži deo vlasništva u Železari Smederevo - između 20 i 30 odsto.

Premijer nije želeo da precizira o kojoj ruskoj kompaniji se radi, ističući da će javnost na njihov zahtev o tome biti upoznata kada se potpiše protokol o namerama.

On je istakao da je veliki problem što je Železara Smederevo kompanija koja u prošlosti iz raznih razloga nije donosila profit svojim vlasnicima i da je za aktivaranje samo jedne peći koja je potpuno ugašena potrebno skoro pola godine.

Dačić je izrazio očekivanje da će taj srpski privredni gigant stati na noge i da će to pitanje biti uspešno rešeno u okviru dobrih odnosa Rusije i Srbije.

Premijer je dodao i da nije previše srećan što je posle povlačenja "Ju es stila" Železara ponovo prešla u državno vlasništo, jer to predstavlja veliko opterećenje imajući u vidu da država isplaćuje plate radnicima, dok je jedna peć ugašena, a druga u režimu tihog hoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: