Novi FIAT 500L i na Salonu u Parizu

Novi "fijat 500L", koji se proizvodi u Srbiji, biće predstavljen i na Salonu automobila u Parizu, koji će se održati od 27. septembra do 14. oktobra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.09.2012.

14:05

Default images

"Fijat 500L" biće predstavljen sa novim verzijama "pande" (4X4, Trekking i Natural Power) i "frimonta" (Freemonta) (benzinski motor od 2,4 l i paket Park Avenue).

Posebno mesto na izložbenom prostoru zauzeće i "fijat 500L", model koji se za svetsko tržište ekskluzivno proizvodi u Kragujevcu, čija je prodaja počela 22. septembra.

Reč je o MPV vozilu "B" segmenta tržišta, čija je karoserija dugačka 4,15 metara i ima "evro 6" benzinski motor maksimalne snage 95 i 105 KS (1,4 i TwinAir turbo) i "evro 5+ turbo dizel" od 85 KS (1,3 MultiJet 2).

Panda "4X4" je jedini model u svom segmentu s pogonom na sva četiri točka.

Treća generacija nastavlja stazom uspeha koju su trasirali prethodnici, a nudi sisteme ESC (Electronic Stability Control) i ELD (Electronic Locking Differential) kao standardnu opremu.

Ponudu motora čine "0,9 TwinAir Turbo" (85 KS) i 1,3 "MultiJet II" (75 KS), oba sa "Start&Stop" sistemom koji omogućava znatno nižu potrošnju goriva u gradskim uslovima vožnje.

Panda "Trekking" je stilizovana u "off-road" maniru, ali ima prednji pogon čije karakteristike su unapredjene primenom inovativnog sistema "Traction+". Zahvaljujući specijalnim algoritmima za kontrolu i upravljanje kočnim sistemom, kontrolna jedinica elektronski simulira ponašanje samoblokirajućeg elektromehaničkog diferencijala.

Na taj način obezbeđene su znatno bolje karakteristike na klizavim podlogama u odnosu na one koje može da ponudi standardna "elektronika".
Panda "Natural Power" je prvi automobil na svetu s dvocilindričnim turbo motorom koji za pogonsko gorivo koristi metan.

Maksimalna snaga "TwinAir Turbo Natural Power" verzije je 80 KS, potrošnja samo 3,1 kg/100 km u kombinovanom režimu vožnje, dok je emisija ugljendioksida svedena na 86 grama po kilometru - što je najbolji rezultat u okviru Grupacije "Fijat" i jedan od najboljih na tržištu.

Tu je i "Freemont" sa verzijom "Park Avenue", koji je namenjen kupcima koji vode računa o svakom detalju.

Opremljen je vrhunskim "infotainment" sistemom sa "tač-skrin" ekranom od 8,4 inča, satelitskom navigacijom, kamerom za vožnju unazad, premium audio uredjajem od 368 vati, automatskim menjačem, naplacima od 19 inča i ostalom vrhunskom opremom.

"Freemont Park Avenue" je dostupan s pogonom na dva ili sva četiri točka, a kupci mogu da biraju između dvolitarskog "MultiJet 2" motora (170 KS) i novog benzinca od 2,4 litra, iste snage.

"Freemont 2.4" isporučuje se sa šestostepenim automatskim menjačem, a njegovih 220 Nm maksimalnog obrtnog momenta obećavaju puno zabave i uživanja tokom putovanja, navedeno je u saopštenju.

O uspehu modela "Freemont" govori podatak da je širom Evrope prodato više od 36.000 primeraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: