Kreće još jedan novi voz iz Rusije

Železnice Srbije će od danas uvesti u redovan putnički saobraćaj još jednu novu dizel-motornu garnituru ruske proizvodnje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.09.2012.

10:14

Default images

Nova ruska dizel-motorna garnitura će u 7.25 časova krenuti iz Niša za Dimitrovgrad, čime će posle punih šest godina biti ponovo uspostavljen lokalni putnički železnički saobraćaj na ovoj relaciji.

Ovo je peta garnitura novih dizel-motornih vozova serije 711 ruskog proizvodjača "Metrovagonmaša", koja je uključena u redovan saobraćaj na železnicama Srbije.

Do sada su u redovan saobraćaj uključene dve garniture na relaciji Beograd Dunav stanica-Pančevo-Vršac-Beograd Dunav stanica, a po jedna izmedju Kraljeva i Lapova, odnosno Kraljeva i Požege.

Od ukupno kupljenih 12 novih vozova, do sada ih je i pre roka iz Rusije u Srbiju stiglo 11, a očekuje se da uskoro u zemlju stigne i poslednja od ugovorenih kompozicija.

Reč je o 12 novih dizel-motornih garnitura ruskog proizvođača "Metrovagonmaša", koje su srpske železnice kupile zahvaljujući kreditu međunarodne železničke banke "Eurofime" od 43 miliona švajcarskih franaka.

Novi dizel-motorni vozovi omogućiće znatno efikasniji, kvalitetniji i udobniji putnički železnički saobraćaj nego do sada.

Ovi vozovi namenjeni su prevozu putnika u lokalnom i regionalnom saobraćaju na neelektrificiranim prugama. Voz je dvodelan i ima 120 mesta za sedenje i 126 mesta za stajanje.

Kompozicija je opremljena najsavremenijom opremom, a glavne komponente proizveli su najpoznatiji evropski proizvođači, po svim domaćim i međunarodnim standardima.

Voz može da se kreće brzinom od 120 kilometara na čas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

23 h

Podeli: