Mogli smo da smanjimo štetu od suše

Generalna direktorka Dunav osiguranja Milenka Jezdimirović kaže da je velika šteta što se značaj osiguranja shvata tek kada nastupe neki nepovoljni događaji.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.09.2012.

11:50

Default images

Takav događaj je ove godine bila suša, koja je nanela mnogo štete poljoprivredi.

"Kada je u pitanju osiguranje, to je preka potreba i neophodnost, i uvek postaje najskuplje onda kada ga nema. To je kao kada vam lopovi obiju stan i vi onda kupite najskuplju bravu, tako isto i ovoga puta, kada je u pitanju suša ili požar. Posledice se saniraju, na žalost, u skladu sa mogućnostima", istakla je direktorka Jezdimirović.
Prema Jezdimirovićevoj, osiguranje bi trebalo da bude preventiva i trebalo bi ga posmatrati kao uštedu u svakom smislu.
"Osiguranje je najjeftinije kada se obezbedi na vreme i onda su svi rizici pokriveni u skladu sa osiguranjem i štete su mnogo manje, odnosno osiguranik je zaštićen, a to je sve briga osiguravača", precizirala je Jezdimirović.
Ona je povodom isplate štete osiguranim poljoprivrednicima ukazala da će "Dunav osiguranje" "u potpunosti ispuniti sve što je u okviru svog portfelja preuzelo kao obavezu kroz polise koje su zaključili osiguranici, imajući u vidu kapacitet i visinu kapitala koji poseduje.
"Svi naši osiguranici će biti isplaćeni, odnosno štete će biti pokrivene tačno u skladu sa osiguranjem koje su ugovorili", istakla je generalna direktorka Dunav osiguranja. Po Jezdimirovićevoj, "za one druge, koji nisu ugovorili osiguranje, problem postaje znatno veći. Nema osiguranja, štete su nastupile, a taj mali izdatak, odnosno ulaganje u tu štednju koju je trebalo učiniti samo sklapanjem polise, i minimalnim uplatama osiguranja, nažalošt, sada je najskuplji kada ga nema".

Jezdimirovićeva je istakla kako je šteta što se interesovanje za osiguranje povećava tek nakon dogadjaja kakva je suša.
Zbog toga je neophodna edukacija stanovništva, podizanje svesti o značaju osiguranja, da se radi o "jednoj velikoj zaštiti koja ne košta mnogo", zaključila je generfalna direktorka Dunav osiguranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: