Ilić: Danas razgovori o Koridoru 11

Ministar Velimir Ilić izjavio je da će predstavnici firme iz Azerbejdžana posetiti danas Srbiju i kako bi se našlo rešenje za početak radova na Koridoru 11.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 21.09.2012.

10:16

Default images

Ilić je, gostujući na TV Pink, rekao da je pripremljena građevinska dozvola, obezbeđena su sredstva za eksproprijaciju, da će na više frontova početi radovi na izgradnji tog puta, a da će najkasnije od marta naredne godine radovi krenuti punim kapacitetom.

On je naveo da je u ponudi da priprema traje tri meseca, a 34 meseca trajaće radovi do završetka deonice do Preljine, odnosno do Čačka.

Ilić je najavio da će izgradnjom te deonice, dva autoputa - Koridor 10 i Koridor 11 biti međusobno spojeni i da će taj trougao Srbiju približiti Evropi.
On je rekao da ima ponuda kineskih kompanija za drugi deo Koridora 11.

Prema njegovim rečima svi nastoje da podignu cene i da je potpisan međudržavni ugovor koji se mora poštovati.

Međutim, srpska strana traži samo jedno - da firme iz Azerbejdžana koje su dobile 51 odsto posla ne mogu našim firmama sa 49 odsto radova da daju cene koje su, na primer, za tri miliona evra niže, objasnio je Ilić.

On je dodao da bi i naši putari koji budu radili kao kooperanti trebalo da dobiju dobre cene i da se mnoge putarske firme kroz ovaj posao "podignu iz mrtvih".

"Tražimo da one cene koje su bile za strane kompanije budu i za naše izvođače", naglasio je Ilić.

On je dodao da ne bi trebalo da bude licitacije, pa da naši izvođači dobiju poslove za tri-četiri miliona po kilometru, a glavni izvođač 7,7 miliona po kilometru i da bi i domaći trebalo toliko da dobiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: