Vukadinović: Uskoro ekonomske mere

Nacionalni savet za privredni oporavak će u narednih 20 dana predložiti mere za oporavak privrede.

Izvor: Beta

Kako je najavio član toga saveta i predsednik kompanije Metalac Dragoljub Vukadinović Savet će tražiti od Vlade da definiše rok u kojem će te mere biti primenjenje.

"Nadam se da će Vlada sada prihvatiti sve mere, dajte nam još mesec dana kako bi ih pripremili", rekao je Vukadinović i podsetio da je odprethodnih 38 koje su ranije predložili Vlada usvojila samo 10 mera.

On je kazao da privrednici samo mogu da ukažu na sadašnje probleme u privredi i naglasio da neke stvari i bez novca mogu da se urade.

Kako je rekao, mere fiskalne konsolidacije su dobre mere i prvi korak ka tome da država ne bankrotira, ali one više pomažu maloj privredi.

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić izjavio je da bi država trebalo svu neakativnu imovinu da stavi na tender i da na taj način pronadje investitore kako bi se ta imovina stavila u funkciju.

Država ima dovoljno sopstvenog poljoprivrednog zemljišta koje treba staviti u funkciju, jer u tom sektoru nedostaju sirovine za rad, rekaoje Kostić.

Kostić je dodao I da privatni sektor, kao i državni, mora da snosi odgovornost za dešavanja u privredi.

Vesti

Dinar jača pet para

Dinar će u ponedeljak, 1. juna biti pet para jači prema evru i zvanični srednji kurs će biti 120,6102 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Srbija petak 29.05. 17:44 Komentara: 4

Čadež sprema novi zakon

Novi zakon o komorskom sistemu može se očekivati do kraja godine, a paralelno sa njegovom izradom radi se i na promenama u sadašnjem, kaže Marko Čadež.

Srbija petak 29.05. 17:33 Komentara: 1
strana 1 od 7049 idi na stranu