Eurobanka: Privredi 16 miliona evra

Beograd -- Eurobanka je samo tokom prve sedmice, od kako je počela sa primanjem zahteva za subvencionisane kredite za privredu, odobrila 16 miliona evra tih kredita

Izvor: Tanjug

Kako je saopštio direktor Razvoja u sektoru za stanovništvo u "Eurobanci" Vladan Vilotijević maksimalni iznos kredita za preduzetnike i mala preduzeća iznosi 30 miliona dinara, za srednja preduzeća 200 miliona, a za velika 400 miliona dinara, odnosno 600 miliona dinara za izvozne poslove.

Krediti se odobravaju na rok do 18 meseci, u koji je uključen grejs period od pet meseci, po kamatnoj stopi u visini referentne kamatne stope za kredite u dinarima, odnosno 3,5 odsto na godišnjem nivou za kredite sa valutnom klauzulom.

Krediti za finansiranje izvoznih poslova odobravaće se isključivo uz primenu valutne klauzule. Subvencionisani krediti, u skladu sa vladinom uredbom, mogu biti upotrebljeni za održavanje likvidnosti i finansiranje obrtnih sredstava i izvoznih poslova u ovoj godini.

Vesti

Bregzit "otkinuo" 2% i Belexu

Beograd -- Prošla trgovačka sedmica donela je jako nizak obim investicione aktivnosti, dok je tržište akcija registrovalo pad od 1,9 odsto zbog velike korekcije u petak.

Srbija ponedeljak 27.06. 10:00 Komentara: 0
strana 1 od 7983 idi na stranu