Mrkonjić: Koridori bez korupcije

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić kaže da je poslednjih četiri godine urađeno dosta na izgradnji autoputeva i da nema korupcije kada su u pitanju Koridori.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

09:28

Default images

"Takvi projekti ne mogu da se završe u mandatima jedne vlade pa da se mi takmičimo ko će više kilometara da otvori", rekao je Mrkonjić gostujući u emisiji Kažiprst na B92. Ministar saobraćaja kaže da će rad na Koridorima 10 i 11 biti završen u razumnim rokovima.

Mrkonjić je dodao da Vlada radi kao tim i da nema nikakve sukobe sa ministrom Velimirom Ilićem.

"Bitno je da smo mi fiksirali prioritete i radimo na tome. Hrvatka je gradila 20 godina autoputeve i zadužila se i sada imaju problema zbog toga. Mi to ne radimo tako, mi radimo temeljno i završićemo u rokovima koji su relativno dobri", naglasio je ministar.

Mrkonjić je rekao da su svi koridori započeti još 5. oktobra, a da je on ministar samo četiri godine.

"Ne želim da kritikujem prethodne ministre. Mi smo kao vlada tek 2008. godine usvojili da su koridori prioritet. Za četiri godine smo radili na 200 kilimetara, pripremili dokumentaciju i obezbedili 1,2 milijarde evra kredita za Koridor 10. Mi sada samo treba da se organizujemo i zato smo napravili Koridore Srbije. Suština je da smo bliži Evropi za nekih pola sata zbog severnog kraka", naveo je Mrkonjić i dodao da je cilj da se u izgradnju koridora uključi što više domaćih preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: