Kinezi uređuju desnu obalu Dunava

Predsednik Tomislav Nikolic je razgovarao sa delegacijom Razvojne banke Kine o finansiranju izgradnje Koridora 11 i o drugim investicijama.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

17:01

Default images

Tokom razgovora sa kineskom delegacijom, koju je predvodio Lei Jufeng, bilo je reči o mogućnostima da Kinezi finansiraju uređivanje desne obale Dunava, otvaranje bescarinske zone, a takodje i da ulože sredstva u našu poljoprivredu i izgradnju hidrocentrale Djerdap 3, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je ranije da se koneski partneri posebno interesuju za delove autoputa od Beograda do Čačka koji nisu započeti - deonicu od Beograda do Obrenovca u dužini od 27 kilometara, od Obrenovca do Uba - 25 kilometara, od Lajkovca do Ljiga - 25 kilometara i od Preljine do Čačka, što je sve oko 100 kilometara.

Kinezi su, kako je ministar rekao, zainteresovani i za izgradnju poprečnog autoputa Pojate-Preljina u dužini oko 100 kilometara, a čija bi izgradnja koštala, prema sadašnjim procenama, izmedju 400 i 450 miliona evra.

Takozvani Koridor 11 još nije zvaničan evropski koridor, a trebalo bi da spoji Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju trasomTemišvar-Beograd-Bar-Bari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: