Odložen izbor Saveta guvernera

Odložena sednica skupštinskog Odbora za finansije na kojoj je trebalo da se odlučuje o kandidatima za Savet guvernera NBS.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.09.2012.

16:44

Default images

Sednica je odložena pošto poslaničke grupe nisu dostavile svoje pisane predloge za kandidate.

Predsednica Odbora za finansije Vesna Kovač rekla je novinarima da će poslaničke grupe imati dodatni rok od 10 dana da odboru dostave svoje pisane predloge za kandidate za Savet guvernera.

Samim tim što danas nije bilo planirane sednice odbora, izbor članova Saveta guvernera neće se naći na dnevnom redu sustrašnje sednice skupštine, rekla je Kovač i dodala da će Savet guvernera biti izabran u zakonskom roku.

Ona je podsetila da treba da budu izabrana četiri člana saveta i predsednik. Dosadašnji predsednik Saveta Boško Živković kao i članovi saveta Zorica Mladenović i Milojko Arsić podneli su ostavke na te funkcije početkom avgusta posle usvajanja izmena i dopuna Zakona o NBS a neposredno posle toga ostavku je dao i član Saveta Kosta Josifidis. Četvrti član Saveta guvernera je Nikola Martinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: