Skupština o rebalansu u utorak

Predlog rebalansa budžeta naći će se na dnevnom redu Skupštine Srbije već u utorak, na sednici koja će početi u 15 časova, potvrđeno je za B92 u parlamentu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2012.

16:54

Default images

Mere štednje koje su u planu samo su mali deo onoga što nas čeka sledeće godine, najavljuje ministar Mlađan Dinkić.

Do kraja ove godine još ćemo se, bar malo, opuštati - sledeće godine ukidaju se sve subvencije, osim onih za poljoprivredu, ali i izdaci za kupovinu roba i usluga. I dok premijer optužuje MMF i Fiskalni savet da rade u svom, a ne u interesu naroda, ministar finansija za Politiku kaže da će upravo njih poslušati..

Sa MMF-om se u Beogradu sastao i ambasador EU u Beogradu Vensan Dežer.

"MMF želi da vidi nove mere, kako će biti primenjene i da li će biti novih mera. Kao što znamo, najavljene su mere na strani prihoda ali je javna potrošnja i dalje visoka a to znači da je deficit i dalje veliki. Mislim da će se MMF vratiti ako primeti odlučnost vlade da se bori sa izazovima", rekao je Dežer.

Oštri kritičari rebalansa koji će na sednici u utorak popodne pokušati i da ga obore su iz Liberalno demokratske partije. Čedomir Jovanović kaže da će posledica rebalansa biti dalje zaduživanje i da će na kraju ove godine dug biti pet milijardi evra.

Međutim, među kritikama mera, izdvaja se i jedna pohvala. Državna revizorska institucija podržava sve vladine predloge kao početak ozbiljne reforme upravljanja prihodima, rashodima i izdacima budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: