Marketi ograničili kupovinu ulja

Ulja i šećera u kruševačkim marketima gotova da nema, rafovi su poluprazni, a zbog nestašice većina marketa ograničila je kupovinu ovih proizvoda.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 15.09.2012.

14:13

Default images

“Nedavno nam je isporučena tona šećera i da bismo proizvod imali što duže, ograničili smo prodaju na tri kilograma po računu. Međutim, od pre dva dana šećera u našem marketu više nema,” rekla je Jasna Jevtić iz Idea supermarketa.

Jevtić je iznela da im je na raspolaganju na zalihama još pola tone ulja, ali pitanje je koliko će još potrajati jer, "iako smo ograničili kupovinu na tri litra po računu, nismo zabranili kupcima da se vrate više puta".

Ona je naglasila da su se zbog ovakve situacije na tržištu pojavili nakupci koji su kupovali po tonu ulja, te da je između ostalog, zbog toga i došlo do nestašice u većim marketima.

Prema Jevtićevoj, ulje je u poslednjih desetak dana poskupelo više puta sa 147 dinara na 154 i naglasila da postoje najave da šećera neće biti do kraja meseca, kao i da se očekuje poskupljenje ovog proizvododa za pet do šest dinara.

Cena šećera je do sada iznosila 88 dinara po kilogramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: