Kreće naplata SMS servis Bus Plusa

Usluga informisanja putnika o nailasku vozila javnog prevoza na stanicu, poznatija kao „SMS servis” počeće od danas da se naplaćuje.

Srbija

Izvor: Beoinfo

Subota, 15.09.2012.

13:19

Default images

Kako je saopšteno je iz "BusPlus” sistema za korisnike mobilnih mreža Telekom i Vip, cena po upitu iznosiće dva i po dinara bez PDV, dok će korisnici Telenora za ovu uslugu izdvajati tri dinara bez PDV.

Time je ceo sistem javnog prevoza efikasniji, na stanicama ima manje ljudi, a vozila su rasterećenija jer je bolji protok putnika u saobraćaju.

"Ova usluga do sada je naišla na veliko odobravanje građana, a u proteklom periodu dnevno je beleženo u proseku 800 hiljada upita za obaveštenje o nailasku vozila".

Pozivom na *011*kod stanice# putnici mogu da saznaju koliko stanica su udaljena po dva vozila svih linija koja pristižu. Pored toga, na linijama 7, 17, 23, 29 i 95 moguće je dobiti i podatak o nailasku vozila u minutima.

Putnici koji čekaju prevoz na početnim stanicama, dobijaju uvid o udaljenosti vozila koja nailaze iz suprotnog smera. Podsećanja radi, *011* je pozivni znak, dok broj pre tarabe (#) označava jedinstveni kod stanice koji je na informativnoj tabli na stanici istaknut žutom bojom”, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

193 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: