MMF će tražiti da prodamo Telekom

Ekonomista Mlađen Kovačević kaže da će Međunarodni monetarni fond u pregovorima za kreditni aranžman od Srbije tražiti da proda Telekom i beogradski aerodrom.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 14.09.2012.

12:52

Default images

"Mislim da će MMF u pregovorima insistirati da što manje da para, a da Srbija proda sve što može", rekao je on na okruglom stolu o ulozi Telekoma Srbije u razvoju telokomunikacionog tržišta i usluga.

Kovačević je rekao da je pitanje da li će srpski pregovarači imati snage da se odupru takvim zahtevima, napomenuvši da je Srbija
primorana na aranžman s MMF-om, koji će, kako je istakao "biti vrlo, vrlo nepovoljan".

On je izrazio mišljene da će pregovori o aranžmanu biti tek naredne godine, ocenjujući da su "veoma male šanse da se s MMF nešto uradi u ovoj godini".

Kovačević je ponovio da je protov prodaje Telekoma i ocenio da je to preduzeće u proteklih nekoliko godina u uslovima velike krize radilo veoma uspešno.

Ne bi bilo dobro da se Telekom dok traje globalna kriza jeftino proda, a da pare odu na potrošnju, odnosno u plate i penzije, rekao je on i istakao da je za budućnost Telekoma vrlo važno pitanje ko će doći na čelo te telekomunikacione kompanije. Prema rečima Kovačevića, vrlo je važno da novi generalni direktor bude jaka ličnost i dobar menadžer.

Da Telekom ne treba prodavati bez doborg razloga složio se i glavni urednik Balkanmagazina Slavoljub Kačarević, napominjući da je to najveće telekomunikaciono predzueće u Srbiji ima važnu razvojnu ulogu.

On je rekao da su se prilikom poslednjeg pokušaja prodaje Telekoma nisu čuli jaki razlozi zbog čega bi tu kompaniju trebalo prodati.

Kačarević je još rekao da bi poslovanje Telekoma Srbije trebalo da postane otvorenije za javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: