Krkobabić i MMF o izlasku iz krize

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić razgovarao je delegacijom MMF-a o rešenjima izlaska Srbije iz ekonomske krize.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.09.2012.

14:47

Default images

Razgovorali su i paketu predviđenih mera koji bi to omogućio.

Krkobabić je preneo stav, koji je iznosio i u prethodnim susretima sa predstavncima MMF-a, da je neophodna stroga i dosledna fiskalna disciplina bez izuzetaka.

On je posebno istakao da bez vraćanje sive ekonomije u legalane tokove paket predloženih mera neće imati očekivanog efekta.

Obostrano je zaključeno da reforma samo jednog sektora ne može dati očekivane rezultate već da je neophodna sveobuhvatna reforma. Na taj način, zaključeno je, doprineće se i oporavku i jačanju javnih finansija, saopštio je Kabinet potpredsednika vlade.

Misija MMF-a boravi u petodnevnoj poseti Srbiji, od 10. do 14. septembra, tokom koje razgovara sa predstavnicima Vlade i Narodne banke Srbije, a juče su se sastali sa premijerom Ivicom Dačićem.

Razgovori se odnose na analizu makroekonomskog stanja i izgleda srpske ekonomije, aktuelnu fiskalnu situaciju i uticaj izmena Zakona o NBS na vođenje monetarne politike.

Svoje stavove i preporuke misija MMF-a će izneti u pisanom saopštenju za medije koje će objaviti na kraju posete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: