Bugarin: Rizik od inflatornog udara

Povećanje osnovne stope PDV-a sa 18 na 20 odsto je bilo neminovno, ali je zbog toga povećan i rizik od inflatornog udara, izjavio je Srbije Miloš Bugarin.

Izvor: Tanjug

Predsednik Privredne komore Srbije kaže da je budžetski deficit je prešao sedam odsto i ako se posmatra iz tog ugla povećanje PDV-a je opravdano.

"Postoji rizik da će određene kompanije ići u zonu sive ekonomije, da će doći do povećanja cena, smanjenje tražnje i pada privredne aktivnosti, a uz to ide i rizik od većeg inflatornog udara", kazao je on.

Bugarin je rekao da je sa određenim rasterećenjem privrede ukidanjem parafiskalnih nameta i drugim merama pomognuto privrednicima, ali i odmognuto povećanjem PDV-a, povećanjem poreza na zarade, kao i povećanjem poreza na dobit.

"Kada to saberete verovatno je više uzeto nego što se dalo i to će privreda uskoro osetiti", naglasio je on.

Predsednik PKS je rekao da je, ipak, veći problem države što ima skoro isti broj penzionera sa brojem zaposlenih, ali i to što su plate u javnom sektoru veće nego u realnom, čime je ubijen preduzetnički duh.

Vesti

Koliko košta "biti kul"

Kada od 1. avgusta cena struje skoči za 12 odsto, skočiće i prosečan račun porodice koja koristi klima uređaj za hlađenje stana i to za oko 450 dinara.

Srbija subota 4.07. 11:16 Komentara: 1

BG će pomagati zadrugare

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je obeležavanju Međunarodnog dana zadrugarstva i prvom Saboru zadrugara i udruženih poljoprivrednika Srbije.

Srbija subota 4.07. 13:56 Komentara: 0
strana 1 od 7135 idi na stranu