Bugarin: Rizik od inflatornog udara

Beograd -- Povećanje osnovne stope PDV-a sa 18 na 20 odsto je bilo neminovno, ali je zbog toga povećan i rizik od inflatornog udara, izjavio je Srbije Miloš Bugarin.

Izvor: Tanjug

Predsednik Privredne komore Srbije kaže da je budžetski deficit je prešao sedam odsto i ako se posmatra iz tog ugla povećanje PDV-a je opravdano.

"Postoji rizik da će određene kompanije ići u zonu sive ekonomije, da će doći do povećanja cena, smanjenje tražnje i pada privredne aktivnosti, a uz to ide i rizik od većeg inflatornog udara", kazao je on.

Bugarin je rekao da je sa određenim rasterećenjem privrede ukidanjem parafiskalnih nameta i drugim merama pomognuto privrednicima, ali i odmognuto povećanjem PDV-a, povećanjem poreza na zarade, kao i povećanjem poreza na dobit.

"Kada to saberete verovatno je više uzeto nego što se dalo i to će privreda uskoro osetiti", naglasio je on.

Predsednik PKS je rekao da je, ipak, veći problem države što ima skoro isti broj penzionera sa brojem zaposlenih, ali i to što su plate u javnom sektoru veće nego u realnom, čime je ubijen preduzetnički duh.

Vesti

Ukidaju petinu pruga

Saobraćaj bi mogao da bude ugašen na 20 pruga, među njima su neke u Vojvodini, između Niša i severa Kosova, Kruševca i Kraljeva, Požarevca i Majdanpeka...

Srbija sreda 27.07. 15:57 Komentara: 17
strana 1 od 8046 idi na stranu