Radovan Jelašić se vraća u NBS?

Guvernerka Tabaković je saglasna sa predlogom da, ako nema zakonskih prepreka mesto predsednika Izvršnog odbora NBS zauzme Radovan Jelašić, pišu Novosti.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2012.

09:44

Default images

Najava ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića da će kandidat za predsednika Izvršnog odbora Narodne banke Srbije biti nekadašnji guverner Centralne banke Radovan Jelašić izazvala je veliku pažnju javnosti.

Kako je “Novostima” potvrđeno u Narodnoj banci Srbije, prethodnih dana vodili su se razgovori o mogućoj kandidaturu Radovana Jelašića za mesto predsednika Izvršnog odbora centralne banke.

"Guverner NBS saglasna je sa predlogom da, ako za to nema zakonskih prepreka, Jelašić postane predsednik Izvršnog odbora, a imajući u vidu njegovo veliko iskustvo u vođenju monetarne politike", kažu u centralnoj banci.

Inače, Radovan Jelašić je posle odlaska sa čela Narodne banke Srbije prvo otišao na mesto direktora u Unikredit banci u Beču da bi prošle godine bio imenovan za generalnog direktora Erste banke u Mađarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

13 h

Podeli: