Falkeštajner preuzeo hotel

Italijansko-austrijska turističko hotelska grupacija Falkenštajner (Falkensteiner) preuzela je na 15 godina upravljenje hotelom "Stara planina".

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 12.09.2012.

15:41

Default images

Kako je zjavio državni sekretar za turizam Goran Petković ta grupacija se jedina javila na javni poziv za upravljanje hotelom u vlasništvu Srbije "Stara planina" koji je otvoren 25. decembra 2011. godine.

Prema rečima Petkovića, Falkenštajner u čijem sastavu posluje 32 hotela u šest zemalja je na sebe preuzeo i marketing i prodaju, koja u prvoj sezoni nije bila zadovoljavajuća.

"Ova grupacija će upravljanjem hotelom sa četiri zvezdice na knjaževačkoj strani Stare planine ispod Babinog zuba, u narednih 15 godina ostvarivati odredjenu naknadu, a biće i zarade za državu po odbitku tog njihovog zaradjenog dela", kazao je Petković.

On je naglasio da će Falkenštajner sa kapacitetima koje ima i bazom podataka svojih klijenata koji dolaze u njihove centre, ali i sa marketinškim znanjem, privući mnogo veći broj gostiju na Staru planinu.

"Podizanjem njihove zastave na ovaj hotel sigurno će biti mnogo lakše dovodjenje novih operatera i novih investitora na Staru planinu", kazao je Petković.

On je najavio i da će 1. novembra biti otvoren i prvi Falkenštajner hotel u Beogradu sa četiri zvezdice i 171 sobom, u čiju je izgradnju i zemljište ta grupacija uložila 45 miliona evra.

"Ova grupacija planira otvaranje ukupno pet hotela u Srbiji i njihova prva logična širenja su ponovo Beograd i Stara planina", kazao je državni sekretar za turizam u Ministarstvu finasija i privrede Srbije.

Predsednik uprave Falkenštajnera Otmar Mihaeler (Mićaeler) kazao je da se ta grupacija odlučila za Srbiju nakon detaljne analize i razmatranja potencijala koje nudi Stara planina. "Profesionalno je uradjen razvoj ove lokacije i Srbija tim putem mora da nastavi da razvija svoj turizam", kazao je on. Prema njegovim rečima, Falkenštajner ima u 32 hotela 4.800 soba a ove godine očekuje da će ukupan hotelski promet biti oko 150 miliona evra.

Hotel sa četiri zvezdice "Stara planina", na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine i tada je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji i najveća "grinfild" investicija u srpskom turizmu u proteklih 20 godina.

U izgradnju hotela Vlada Srbije uložila je više od 30 miliona evra i njegova izgradnja završena je za 13 meseci.

Hotel raspolaže sa 380 ležajeva u 146 soba i apartmana, a ukupne je površine 28.000 metara kvadratnih. Hotel sa skijaškim stazama ukupne
dužine čak 13 kilometara spaja prva gondola u Srbiji, dužine 1.100 metara i kapaciteta 2.400 putnika na sat.

Hotel "Stara planina" poseduje i podzemne garaže sa 147 mesta, velnes i spa centar, piceriju, tri konferencijske sale, prodavnice, dečije
igraonice, zatvoreni bazen, klizalište i mnoge druge sadržaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: