Tabaković prima 551.000 dinara

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković prijavila je Agenciji za borbu protiv korupcije da je njena nova plata 551.047 dinara, piše Blic.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 11.09.2012.

15:12

Default images

Prema navodima lista to je gotovo 100.000 dinara manje od poslednje plate bivšeg guvernera Dejana Šoškića.

Blic navodi da plata od 551.000 dinara nije konačna plata koju će guvernerka kao čelnica NBS primati ubuduće i podseća na njenu izjavu da će svoju platu smanjiti za 25 odsto, jer smatra da ima veću platu o viceguvernera koji rade koliko i ona.

U nameri da prvog meseca na novoj funkciji sebi smanji zaradu sprečili su je proceduralni razlozi, jer je NBS morala da uskladi svoja unutrašnja akta sa novim Zakonom o NBS koji je izglasan početkom avgusta.

Šoškić je prijavio da je njegova poslednja guvernerska plata iznosila 658.167 dinara.

U registru Agencije navodi se da Jorgovanka Tabaković ima automobil "opel astra", iz 2006. godine, kao i da nema štednju u domaćim i
stranim bankama.

Blic piše da je kao poslanica Skupštine Srbije Jorgovanka Tabaković prethodno navela da poseduje dve trećine četvorosobnog stana od 145
kvadratnih metara, dok se u imovinskoj karti na poziciji guvernerke ta nepokretnost ne navodi.

Jorgovanka Tabaković je u zakonskom roku od mesec dana po stupanju na dužnost Agenciju obavestila o promenama u svojoj imovinskoj karti.

"NBS priprema izmene Statuta, kojima će, između ostalog, biti regulisane i plate guvernera i viceguvernera. Ovim aktom, čvrst je stav guvernera Jorgovanke Tabaković, biće izmenjen mehanizam za utvrđivanje nivoa plata funkcionera NBS, tako da će plate guvernera i viceguvernera biti značajno smanjene i ubuduće će zavisiti od rezultata i ostvarenja ciljeva koje ima NBS.

Po usvajanju Statuta, koji treba da potvrdi parlament, javnost će biti obaveštena o visini plata guvernera i ostalih funkcionera NBS", navodi se u odgovoru NBS upućenom Blicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: