EPS i RWE potpisali Memorandum

Predstavici Eelektroprivrede Srbije (EPS) i nemačkog energetskog koncerna RWE potpisali su u Berlinu Memorandum o razumevanju za stratešku saradnju.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.09.2012.

16:29

Default images

U ime EPS-a Memorandum je potpisao vršilac dužnosti direktora te kompanije Aleksandar Obradović, a u ime RWE generalni direktor Peter Terium.

Potpisivanjem ovog dokumenta srpska elektroprivreda je za partnera dobila ovaj koncern iz Esena, jedan od najvećih u Evropi, čije se investicije mere milijardama.

Obradović je u izjavi precizirao da se Memorandum sastoji iz dva dela - prvi se odnosi na razvoj naših hidroptencijala na glavnim rekama, a drugi govori o mogućnostima razvoja termoelektrana i termoelektrane Nikola Tesla 3.

Dokument je potpisan posle razgovora Vučića i nemačkog vicekancelara Filipa Reslera, posvećenog, pre svega, jačanju i stvaranju novih poslovnih odnosa izmedju privreda dveju zemalja.

Vučić se nalazi u prvoj oficijenoj poseti Nemačkoj posle formiranja vlade Srbije. On će sutra razgovarati sa ministrom za tehničku saradnju i razvoj Dirkom Nibelom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: